Geef aan een ander

Gun het een ander

Wellicht heb je wel eens gezien dat ik om donaties vraag.
Dit initiatief is ontstaan in een situatie waarin ik zelf in financiële nood verkeerde.
Ik wist het zo vorm te geven dat niet alleen ik werd geholpen, maar waarbij ik tegelijkertijd ook anderen kon helpen.

Verderop op deze pagina kun je mijn heel persoonlijke verhaal lezen over hoe ‘Geef aan een ander’ is ontstaan.

In de afgelopen jaren heb ik al duizenden mensen geholpen met fotolezingen, kaartleggingen en persoonlijke begeleiding. Hun ervaringen kun je hier lezen.

Wil jij ook geven aan een ander?

Gun jij een ander wat licht en hoop in zijn of haar leven? Wil je iemand handvatten geven om te kunnen dealen met de uitdagingen die het leven ons biedt?
Doe dan een donatie en ik beloof je dat deze wordt omgezet in een gratis fotolezing, een gratis kaartlegging of mijn boek gratis voor een ander.

Geef aan een ander

Hieronder kun je mijn heel persoonlijke verhaal lezen over hoe het vragen om donaties is ontstaan.
Wil je liever horen hoe ik dit persoonlijke verhaal zelf vertel? Luister in dat geval de audio onder de tekst.

Waarom ik om donaties vraag

In 2020 ben ik eigenlijk begonnen met het vragen om donaties. Een hele grote vorm van schaamte die ik heb gehad om het te moeten vragen. Het voelde als bedelen en ik weet wat armoede is. En ik weet dat er heel veel armoede nog steeds bestaat. En ik weet dat de armoede nog steeds wordt onderschat. Schaamte, bekritisering van buitenaf.

In 2020 is de Coronacrisis gestart. Bedrijven moesten deuren sluiten, mensen moesten op afstand worden gehouden. Ik was net een half jaar daarvoor gestart met mijn bedrijf, met het aanbieden van betaalde diensten. Net gestart en toen kwam de Coronacrisis. En dat was een hel. Ik heb echt in de hele onzekere tijd gewerkt en geleefd.

Ik was zo bang dat ik weer terug moest naar een werkgever en mijn liefde, mijn passie zou moeten opgeven voor om weer mee te kunnen draaien in het collectief. Mijn omzet was gedurende negen maanden echt letterlijk € 2700 bruto per kwartaal. Het ene kwartaal iets meer, het andere kwartaal iets minder. En dat was geen vetpot kan ik je vertellen. Als je dat omrekent naar inkomsten per maand, dan werkte ik onder bijstandsniveau.

Het was een tijd waarin ik echt op de toppen van mijn tenen liep. En mijn hobby, mijn passie, mijn liefde zag wegzakken. En ik dacht: “Jeetje, ik kan hier nooit mijn werk van maken. Maar ik wil dit als werk doen. Ik wil dit gewoon blijven voortzetten. Ik wil dat het slaagt.” En ik weet dat er heel veel armoede is. Maar ik kon niet alles meer gratis doen. En ik heb eigenlijk uit heel veel schaamte en wat ik heel moeilijk vond een overweging gemaakt: Mensen gevraagd of ze wilden doneren. En ik heb ook altijd gezegd: “Deze donaties zet ik om naar werk. Deze donaties geef ik weer door aan mensen die minder bedeeld zijn” en ik zette het om naar fotolezingen, kaartleggingen en boeken die ik gratis weggaf.

Dit is zo’n groot succes geworden, dat ik nog steeds niet kan uitspreken en kan verwoorden hoe dankbaar ik ben. Hoe bijzonder het is dat mensen soms 1 euro, soms zelfs 1500 euro hebben gedoneerd. Hoe zij boeken hebben gekocht voor anderen en fotolezingen en tarotleggingen hebben weggegeven. En zelfs coachsessies hebben gegeven aan mensen waarvan ze dachten dat die het nodig hadden maar die het niet zelf konden bekostigen.

Het is zó bijzonder verlopen. Er zijn zoveel mensen die echt letterlijk mijn kop boven water hebben gehouden. Door mij op deze manier aan het werk te zetten en te houden. En het aantal aanvragen groeide. Er kwam steeds meer werk binnen en er kwam steeds meer stabiliteit in mijn inkomsten.

Was het altijd gemakkelijk? Nee. Voelde het als overleven? Ja. Maar het voelde wel als een stukje samenwerking met de mensen die vertrouwen in mij hadden en het vertrouwen in de waarde van mijn werk hadden, maar daarnaast gewoon ook zoveel aan anderen gunden om te groeien in het leven of hen handvatten en inzichten te bieden.

De donaties zijn echt een onderdeel geworden van mijn werk. Nog steeds tot op de dag van vandaag. In de afgelopen jaren zijn er onwijs veel donaties binnengekomen en heb ik zo veel mensen gratis kunnen helpen.

Het is zo’n vreemd fenomeen, maar ik ben zó dankbaar dat mensen gewoon een donatie doen om iets weg te geven aan anderen die minder bedeeld zijn.
Het is ook iets dat ik, zolang ik dit werk kan blijven uitvoeren, zal blijven doen en zal blijven omarmen. Dit is een onderdeel van mij geworden, een doorgeefluik. En ook om te laten zien dat geld eigenlijk een hele mooie energie is, dat je het kunt doorgeven. 

Geef aan een ander.
Gun het een ander.

Uiteraard kun je ook fotolezingen, kaartleggingen en boeken aanvragen als een cadeautje aan een bekende van jou. Neem in dat geval even contact met mij op via Whatsapp, vertel om wie het gaat en ik stuur je een betaallink om het cadeautje te voldoen.

whatsapp

Wil je een cadeautje geven aan een bekende van jou?
Klik dan hier om mij een berichtje te sturen.