fotolezingen

wat is een fotolezing?

Sommige mensen weten niet wat het inhoudt of wat er bij komt kijken. Het lezen van een foto is voor mij soms net als het lezen van een boek, maar dan het lezen van een menselijk boek. Ik krijg vaak fragmenten te zien hoe iemand als persoon is of in het leven staat. Dit kan gepaard gaan met lichamelijke klachten, maar ook met situaties of bepaalde gebeurtenissen die men is overkomen. Dit kan erg confronterend zijn en oud zeer naar boven halen wat je wellicht vergeten bent of waar je wellicht midden in zit en mee te maken hebt. Het kan werkelijk alle kanten op gaan: suïcidaliteit, moord, ongevallen, verlies van dierbaren, mishandeling, maar het kan ook mooie momenten naar boven halen. De fotolezingen geven inzichten en bieden in veel gevallen troost en heling in moeilijke processen.
Vaak gebeurt het ook dat ik bepaalde specifieke pijnklachten weet te benoemen, maar ik zal en mag nooit medisch advies verstrekken. Ik kan echter wel soms als tip meegeven om een arts te raadplegen.

Hoe ga ik te werk?

Inmiddels ben ik de 12.500 fotolezingen gepasseerd. Een fotolezing neemt voor mij vaak 30-45 minuten in beslag (voordat ik een video-opname start).
Het kan soms zijn dat er gedurende de dag beelden bij mij naar boven komen die ik dan ook zeker ga benoemen. Alles wat er in me op komt zal ik dan ook zeker benoemen en niets zal onder stoelen of banken worden gestoken.
In een lezing kunnen dingen benoemd worden die je wellicht niet direct herkent. Het gaat in zo’n geval waarschijnlijk om onbewuste zaken, die wellicht later op hun plek vallen of waar je over na mag denken.
Ik streef ernaar om iemand vanuit mijn visie compleet te beschrijven: persoonlijkheden, mooie eigenschappen, trauma’s, ontwikkelingen, groeifases.

Wat ik vaak zie en merk is dat veel mensen zich sterk herkennen in de lezingen en dat het vaak een bevestiging is die je kan helpen om een drempel over te stappen. Op liefdesgebied, huidige relaties of persoonlijke groei, niets is te gek en je hoeft je ook zeker niet te schamen. Ik zal, met alles wat er zich afspeelt of heeft afgespeeld, je nooit veroordelen of benadelen. Ik zal hier te allen tijde neutraal en objectief in blijven.

Ik vind het altijd fijn om feedback terug te krijgen over de lezing die ik voor je heb gedaan. Het kan soms zijn dat het dan weer iets langer duurt voor ik weer reageer omdat ook voor mij zaken uit de lezing soms moeten ‘landen’. Het komt dus ook geregeld voor dat naar aanleiding van jouw feedback en het ‘landen’ bij mij meer puzzelstukjes op hun plek vallen.

persoonlijke begeleiding

Na een lezing geef ik altijd de gelegenheid om eventueel kort nog wat vragen te beantwoorden. Als je er nog dieper op in wil gaan of er langer over wil doorpraten, dan bied ik persoonlijke begeleiding of een eenmalig consult (telefonisch of via videobellen).
Daar over kun je hier meer lezen.

Soorten fotolezingen

persoonlijke fotolezing
overleden
dierbaren
fotolezing
Kinderen
relatie
lezing
familieopstelling
lezing
spoed
Lezing
huisdier
lezing

persoonlijke fotolezing

Bij een persoonlijke lezing lees ik een foto van jouzelf. Een lezing van verleden tot en met heden. Daarbij beschrijf ik jouw persoonlijkheid, gebeurtenissen in jouw leven, ik probeer je bewust te maken van wie je bent (oude ziel/jonge ziel), wat voor type mens jij bent en hoe je in het leven staat (introvert/extravert), waar jouw capaciteiten en talenten liggen, of je in vicieuze cirkels zit die je wellicht kunt doorbreken. Ik heb vaak een hele andere kijk op jou dan hoe anderen jou zien of zelfs zoals jij naar jezelf kijkt. En dat kan heel verrassend uitpakken!

Overleden dierbaren

Ik doe ook fotolezingen van overleden personen, waaronder ook kinderen. Dit is voor mij toch wel iets heel moois en spannends, want het komt ook vaak voor dat ze een boodschap mee willen geven, zeer gedetailleerde voorwerpen laten zien, namen doorgeven of hun toedracht van het overlijden.

Een rollercoaster aan emoties komen hier vaak bij los en kunnen ook ingrijpend zijn voor mij, maar dat geldt ook voor een persoon in levende lijve. Ook zie en neem ik geregeld de energie van een overledene waar, welke naast de persoon staat die nu in leven is en waar ik de reading voor doe.

Ook hier beschrijf ik vaak persoonlijkheden, gebeurtenissen, levensfases, zoals dat bij de persoonlijke lezingen is beschreven.
Het kan echter ook voorkomen dat ik letterlijk in het duister tast omdat die persoon bepaalde stukken niet wil laten zien.
Net als bij een persoonlijke lezing kan het voorkomen dat bepaalde stukken niet of pas later op hun plek vallen.

Foto’s van kinderen

Een fotolezing van een kind wordt vaak gevraagd om bepaald gedrag van een kind te kunnen verklaren omdat men er als ouder geen verklaring voor heeft. Kinderen onder de 12 jaar zien en voelen vaak vele malen meer dan oudere personen en kunnen last hebben van bijvoorbeeld het zien van overleden personen. Soms geven ze dit aan, maar dit wordt vaak weggewuifd alsof ze gek zijn. Maar het kan ook zijn dat ze gewoon HSP zijn (High Sensitive Person).
Ze zijn ook gevoelig voor relationele problemen van ouders of stresssituaties, of ze worden gepest op school, of hebben ze last van ervaringen uit vorige levens.

Een fotolezing van een kind is net zoals een persoonlijke fotolezing, maar veelal met een minder grote rugzak. Ik probeer de ouders mee te nemen in de wereld van het kind zodat zij het kind beter kunnen begrijpen.

relatielezing

Een relatielezing is een fotolezing op basis van 2 foto’s van jou en iemand met wie jij een sterke band hebt of een connectie voelt. Het kan een combinatie zijn van jou met je huidige partner, een ex-partner, een nieuwe liefde,  kinderen, ouders, opa’s en oma’s, collega’s.

Bij een relatielezing kijk ik niet naar het verleden, maar stem ik de twee personen op elkaar af in het heden. Wat is jullie pad, wat zijn jullie lessen? Hoe is de communicatie, hoe verhouden jullie je naar elkaar als persoon? Wat zijn jullie eigenschappen? Is het een karmische relatie, platonische liefde of zijn jullie tweelingzielen of zielsverwanten. Deze lezing is een afstemming van elkaar, wat hebben jullie van elkaar te leren?

Wanneer een relationele fotolezing wordt uitgevoerd zonder medeweten van de 2e persoon ben ik integer en ik zal dus ook nooit gevoelige informatie geven of informatie uit het verleden over die persoon. Ik stem nadrukkelijk af op de relatie op dit moment tussen jou en die persoon.
Aan de fotolezing kunnen geen rechten worden ontleend en de verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de persoon die deze lezing aanvraagt.

familieopstellinglezing

Een familieopstellinglezing is een fotolezing of een meervoud aan lezingen over de verhoudingen tussen leden van een gezin of een familie.
Wie is het zwarte schaap in de familie, wie is erop aangewezen om het familiesysteem te doorbreken? 😉
Dit is op basis van een aantal foto’s (afhankelijk van de gezins- of familiesamenstelling).
Ook bij deze soort lezing kijk ik niet naar het verleden, maar stem ik af op de onderlinge verhoudingen in het heden. Door een familieopstellinglezing kun je jezelf beter leren begrijpen of waar een bepaalde complexiteit zit in de communicatie, hoe je op situaties kunt anticiperen, openingen voor gesprek kunt creëren.

Tevens is het ook mogelijk – met goedkeuring van het hele gezin of de hele familie – om voor iedereen een persoonlijke lezing te doen.
Het tarief daarvoor wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid individuele fotolezingen.

spoedlezing

Bij een spoedlezing wordt de lezing bij de eerstvolgende mogelijkheid uitgevoerd, ongeacht mijn planning.
Aan deze lezing zijn hogere kosten verbonden. Kijk hiervoor bij mijn tarieven.

Huisdierlezing

Heb je vragen over gedragsproblematiek of over hoe jou huisdier zich voelt of heeft gevoeld?
In dat geval kan ik een huisdierlezing doen. Je kunt daarbij vermelden wat jouw vraag/verhaal is of waar je tegenaan loopt.
In een lezing kunnen gedrag, trauma’s, pijnpunten, karakteromschrijving en de verstandhouding tussen jou en je huisdier benoemd worden. Het is ook mogelijk om een lezing over een overleden huisdier te doen.

Werkwijze fotolezing

  • Een fotolezing kan worden geboekt door mij een bericht via Whatsapp of een e-mail te sturen.
  • Ik stuur je vervolgens een betaalverzoek (Tikkie of Paypal).
  • Na ontvangst van de betaling plan ik de fotolezing in.
  • Na de lezing ontvang je van mij vervolgens een link naar Dropbox waar je de video kunt bekijken en desgewenst kunt downloaden. Je video blijft daar heel lang bewaard, dus mocht je deze kwijtraken dan kun je de link naar Dropbox altijd weer opnieuw opvragen.
    (NB: de video blijft echter niet voor onbepaalde tijd bewaard!).

Fotolezingen kunnen op verzoek ook in geschreven vorm worden geleverd.
Daarbij gelden de vermelde tarieven als ‘vanaf’-prijzen,
omdat het uitschrijven meer tijd in beslag neemt dan een video maken. Neem contact op voor een prijsopgave.

tarieven

Ik hanteer verschillende tarieven voor de diverse soorten lezingen.
Op de pagina Tarieven kun je daar meer over lezen.

whatsapp

Wil je een fotolezing boeken?
Klik dan hier om mij een berichtje te sturen.